Duolingo -sovelluksen arvostelu, versio 2

Hei lukijat!

Tänään olisi vuorossa sovellusarvostelua meille hyvin tutusta sovelluksesta Duolingosta, josta haluamme kertoa myös teille. 


Kuten tiedätte, opiskelemme molemmat tietojenkäsittelytieteitä ja sovellukset ja niiden käytettävyys on meidän molempien kiinnostuksenkohteita. Meidän alallamme kielitaito on tärkeää, joten aina taskussa mukana kulkeva kielikurssi helpottaa kielten oppimista kummasti. 


Duolingo on siis ilmainen kieltenoppimissovellus. Sovelluksessa hyödynnetään pelillistämistä, mikä tekee opiskelusta ainakin meidän mielestämme kiinnostavaa ja koukuttavaa. Sovellukseen pystyy myös ostamaan Duolingo+ ominaisuuden, jolloin sovelluksessa ei ole mainoksia ja käyttäjät saavat lisää ominaisuuksia sovellukseen. Meidän mielestämme maksuton versio on ollut kuitenkin erittäin riittävä. Joissain sovelluksissa mainoksia laitetaan tahallisesti liikaa, jotta käyttäjä ostaisi maksullisen version. Koemme, että Duolingon ilmaisversiossa ei tule liikaa mainoksia. 


Opittavat asiat on jaettu selkeiksi ja loogisiksi osa-alueiksi, kuten esimerkiksi kuinka puhua perheenjäsenistään, säästä tai vaikkapa työstä. Tuntuu melkein kuin kävisi koulussa opiskelemassa. Sovellus ei myöskään anna edetä uusiin osa-alueisiin ennen kuin nykyinen osa-alue on tarpeeksi hyvin hallinnassa.


Tehtävät koostuvat kirjoittamisesta, kuullun ymmärtämisestä, sanastoista, kieliopista, ja pelissä on jopa mahdollisuus itse puhua. Ainakin meidän mielestämme kaikki kielenopiskelun osa-alueet on otettu hyvin huomioon ja niitä pääsee hyvin opiskelemaan. Opittavat asiat ovat muutenkin hyvin hyödyllisiä ja opetus aloitetaan jokaisen henkilökohtaisesta tasosta, mikä on erittäin hyvä. Voit aloittaa kielen opiskelun täysin ilman aikaisempaa kokemusta.


Duolingo myös pitää huolen, että muistat käydä opiskelemassa joka päivä. Hauskoja ja jopa tunteisiin vetoavia ilmoituksia satelee pitkin päivää. Sovelluksessa voi ylläpitää streakia eli yhtäjaksoista opiskelua. Streak kasvaa kun muistaa pelata päivässä yhden oppitunnin. (Annilla on jo yli 300 päivän streak putki!) Streak motivoi säännöllisyyteen opiskelussa.

Aiemmassa sovellusversiossa sovellus laittoi kertaamaan asioita, mutta uusimman päivityksen myötä tätä ei enää tapahdu. Tämä on vähän sääli, sillä tavoitteiden kiilto silmissä ei tule paljoa kertailtua vanhoja asioita.


Pelillistäminen ilmentyy esimerkiksi kilpailullisella liiga-systeemillä, jossa opiskelusta saatujen kokemuspisteiden määrän perusteella sijoitutaan suhteessa muihin pelaajiin. Pääsemällä parhaimpien pelaajien joukkoon, pääsee etenemään seuraavalle liigatasolle. Sovelluksessa pystyy seuraamaan myös kavereita ja heidän edistymistään. 


Tällä hetkellä sovelluksessa ei pysty opiskelemaan suomeksi, vaan esimerkiksi molemmat meistä opiskelee kieliä englanniksi. Opiskeltavia kieliä on 40 ja niihin kuuluvat esimerkiksi suomi, japani, espanja ja arabia. Taija opiskelee saksaa ja Anni puolestaan italiaa sekä kertailee ruotsia.


Yhteenvetona, meidän mielestämme tämä sovellus on erittäin hyvä juurikin kieltenopiskelu sovellukseksi. Sisältö tukee oppimista ja ollaan molemmat huomattu (oikeasti) kehitystä. Pelillistäminen on varmaan iso syy siihen, miksi kielen opiskelu oikeasti jatkuu. Mahtavaa on myös se, että sovellus tarjoaa monenlaisia oppimistapoja!





Tässä vielä meidän ruusut ja risut:


Taija (saksa)

+ Helppokäyttöinen, koukuttava ja laadukas

+ Ilmaisversio palvelee tarkoitusta erittäin hyvin

+ Ei pelkästään kirjoitustehtäviä

- Ei mahdollisuutta opiskella suomen kielellä


Anni (italia)

+ Hauskat ja motivoivat muistutusilmoitukset

+ Sovelluksen design on miellyttävä

- Ei tarpeeksi kertausta aikaisemmin opittuihin asioihin



Kiitos mielenkiinnosta ja ensi postaukseen!
Anni ja Taija

Kommentit